Bursa adoptă, din decembrie, un mecanism de protecţie asupra volatilităţii excesive a preţurilor

Postat la 04 noiembrie 2019 93 afişări

Bursa va introduce, din 2 decembrie, mecanismul de întrerupere a volatilităţii (volatility interruption), o modalitate de protecţie şi un instrument de administrare a riscului de piaţă, care să prevină perturbări artificiale ale preţului de piaţă, anunţă instituţia.

Bursa adoptă, din decembrie, un mecanism de protecţie asupra volatilităţii excesive a preţurilor

Mecanismul de întrerupere a volatilităţii (volatility interruption) se înscrie în demersurile BVB de aliniere la practicile şi standardele bursiere în materie, inclusiv în ceea ce priveşte mecanismele şi tehnicile de tranzacţionare, fiind o modalitate de protecţie şi un instrument de administrare a riscului de piaţă, care să prevină perturbări artificiale ale preţului de piaţă, contribuind la îmbunătăţirea continuităţii preţurilor şi asigurând un grad ridicat de calitate a pieţei.

Semnalizând înregistrarea unui anumit grad de volatilitate a preţului, pe baza cererii şi ofertei consemnate pentru un instrument financiar, cresc premisele de execuţie a ordinelor în situatia înregistrării unor fluctuaţii accentuate ale preţului de piaţă pentru un instrument financiar într-un interval de timp scurt.

Acest mecanism se va aplica în cadrul BVB începând cu data de 2 decembrie 2019, pentru acţiunile din componenţa indicilor BET şi BET-FI, precum şi pentru acţiunile internaţionale din piaţa reglementată, înlocuind vechiul mecanism de management al preţului în condiţii de volatilitate, bazat pe extinderea limitelor de variaţie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protectie,
bursa,
preturi,
adoptare,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.