Bucureşti vs. Cluj: Cine câştigă în lupta pentru cel mai bun oraş în care să locuieşti în România

Autor: Roxana Rosu Postat la 10 decembrie 2018 185 afişări

Bucureşti vs. Cluj: Cine câştigă în lupta pentru cel mai bun oraş în care să locuieşti în România

Clujul este principalul competitor al Bucureştiului prin standardele de viaţă ridicate pe care le oferă, gestionarea forţei de muncă pe fondul ratei şomajului scăzută, şi creşterea numărului de salariaţi, implicit a numărului de locuitori dar şi a numărului de turişti, în condiţiile în care schimbările demografice negative influenţează dezvoltarea economică a Capitalei, sunt concluziile unui raport realizat de EY. 

Populaţia activă a Bucureştiului a scăzut în ultimii ani cu aproximativ 3% şi se previzionează menţinerea aceluiaşi ritm de scădere pentru următorii 5 ani, fapt care va avea repercusiuni asupra creării locurilor de muncă din capitală.

În plus, ritmul de creştere economică din Capitală va încetini la 2,3% în următorii cinci ani, în condiţiile în care în anul 2017 s-a înregistrat o creştere de 7,2 %, conform estimărilor Oxford Economics

Vedeţi AICI comparaţia integrală

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
bucuresti,
capitala,
cluj napoca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.