Bucureştenii îşi pot face buletin şi sâmbătă şi duminică, pentru alegerile prezidenţiale

Autor: Roxana Alexe Postat la 14 noiembrie 2014 33 afişări

Bucureştenii îşi pot face buletin şi sâmbătă, între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, între orele 08.00 şi 21.00, programul de lucru al serviciilor de evidenţă a persoanelor din Capitală fiind prelungit pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie.

Programul a fost prelungit pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au un astfel de document sau deţin unul expirat, informează Primăria Capitalei.

Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii e identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile CEC Bank în sectorul 5, la oficiile poştale în sectorul 2 şi 4 sau ghişeele direcţiilor de impozite şi taxe locale pentru sector 4.

În cazurile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi trei fotografii de 3/4 cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca pentru cărţile de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie) ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetăţenii vor prezenta şi un timbru fiscal în valoare de 5 lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALEGERI,
BULETINE,
VOT
/actualitate/bucurestenii-isi-pot-face-buletin-si-sambata-si-duminica-pentru-alegerile-prezidentiale-13556942
13556942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.