British American Tobacco lansează în România, în premieră mondială, un produs hibrid: glo iFUSE

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 18 aprilie 2016 8436 afişări

British American Tobacco a selectat România ca prima ţară din lume unde lansează Kent glo iFUSE, un produs hibrid, care combină tutunul cu tehnologia electronică de ultimă generaţie.

Kent glo iFUSE oferă fumătorilor adulţi o alternativă pentru ţigările tradiţionale. Este un produs cu conţinut de nicotină şi aromă de tutun, dar având beneficiul riscurilor reduse, asociate cu produsele electronice. Pentru că tutunul din interiorul capsulelor Kent Neopods nu arde, fiinf eliminate fumul, scrumul şi mirosurile asociate fumatului.

Dispozitivul glo iFUSE şi capsulele Kent Neopods sunt deja disponibile pe piaţă prin intermediul platformei online şi, începând cu zilele următoare, la punctele de vânzare din magazine şi din locaţiile Horeca aflate în Bucureşti.

Odată cu lansarea acestui produs, British American Tobacco (BAT) va poziţiona România în avangarda pieţei mondiale a produselor de nouă generaţie. BAT previzionează că piaţa produselor de nouă generaţie, estimată în 2015 la 2,8 miliarde de lire sterline, se va tripla până în 2020, la o valoare de până la 8,4 miliarde de lire sterline, exceptând SUA şi China.

“Suntem foarte încântaţi că România a fost aleasă ca prima ţară din lume unde va fi lansat revoluţionarul produs glo iFUSE. Acest demers subliniază încă o dată dorinţa BAT de a continua investiţiile sale în România şi în dezvoltarea de noi tehnologii, fiind susţinut pe deplin de lansarea glo iFUSE sub umbrela mărcii Kent”, a declarat Gemma Webb, general manager al British American Tobacco România. BAT a investit peste 600 milioane de euro în ultimii trei ani pentru dezvoltarea acestor produse în laboratoarele sale de cercetare din Anglia.

glo iFUSE este un produs hibrid creat să funcţioneze cu capsule Kent Neopods ce conţin tutun şi lichid, oferind gust şi aromă de tutun. Capsulele KENT Neopods sunt disponibile în două variante: Tobacco şi Refreshing. Capsulele KENT Neopods au trei componente: un element de încălzire, un compartiment cu lichid şi unul cu tutun. Elementul de încălzire procesează şi transformă lichidul cu conţinut de nicotină în vapori; aceştia traversează secţiunea cu tutun, eliberând vapori cu arome de tutun.

BAT a testat produsul glo iFUSE pe piaţa din România încă din noiembrie 2015. România a fost aleasă pentru că este o piaţă importantă pentru BAT şi este, de asemenea, o piaţă importantă pentru Kent care deţine 26% cotă de piaţă.

Începând cu jumătatea lunii aprilie, glo iFUSE şi capsulele Kent Neopods vor fi disponibile pentru vânzare în 650 magazine din Bucureşti. Dispozitivul glo iFUSE este disponibil la un preţ de 90 lei, iar un pachet de Kent Neopods (cu două capsule) este 30 lei.

Kent este cea mai importantă marcă de ţigări din România. BAT este una dintre cele mai mari şi importante companii prezente în România, contribuţiile sale la bugetul statului fiind de 7 miliarde de lei în anul 2015. British American Tobacco este liderul detaşat pe piaţa produselor din tutun din România, conform comunicatului transmis redacţiei. Compania produce şi comercializează mărci precum Kent, Dunhill, Vogue, Pall Mall şi Lucky Strike. În România, BAT este prezentă încă din 1996 şi este reprezentată de trei divizii: Trading, Operational şi Shared Services. Cele 3 entităţi comerciale din România au în prezent 1686 de angajaţi şi au creat alte câteva mii de locuri de muncă indirecte. Cota de piaţă a companiei este de 54%, iar Kent - cel mai important brand din portofoliu, deţine o cotă de 26% din piaţa produselor din tutun din România.

Strategia BAT pentru produse de nouă generaţie:

La conferinţa dedicată investitorilor din septembrie 2015, compania şi-a declarat public dorinţa de a deveni lider de piaţă pentru produsele de nouă generaţie până în 2020. Compania previzionează că piaţa globală de NGP se va tripla până în 2020, de la 2,8 miliarde de lire sterline, în 2015, până la 8,4 miliarde de lire sterline, exceptând SUA şi China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
tutun,
fumat,
tigari,
Kent,
BAT,
lo iFUSE,
hibrid,
tehnologie
/actualitate/british-american-tobacco-lanseaza-in-romania-in-premiera-mondiala-un-produs-hibrid-glo-ifuse-15263488
15263488
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.