Brexitul seamănă izbitor de mult cu asccensiune lui Donald Trump în America, trebuie să acceptăm că poate deveni realitate

Postat la 29 martie 2016 584 afişări

Brexitul seamănă izbitor de mult cu asccensiune lui Donald Trump în America, trebuie să acceptăm că poate deveni realitate

Într-un articol din cotidianul britanic Financial Times, celebrul analist Gideon Rachman, avertivează că un vot pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) a devenit cu mult mai probabil decât estimează elita britanica, europeană sau globală în general, scrie Ziarul Financiar.

Făcând o paralelă între ascensiunea lui Donald Trump în America şi Brexit, Rachman subliniează că primele calculele conform cărora intenţia de vot pentru republicanul american va scădea după ce electoratul de peste Ocean se va trezi şi va conştientiza întreaga plajă de candidaţi, se dovedesc în momentul de faţă greşite, iar Donald Trump se prefigurează tot mai mult ca finalistul întrecerii electorale americane.

Analistul mai notează faptul că pe fondul ultimelor evenimente, precum criza imigranţilor sau atentatelor recente din Europa, populismul si euroscepticismul sunt alimentate puternic, şi chiar dacă nu au luat amploarea  pe care o prefigurau anumiţi analişti acum caţiva ani, nivelul la care a ajuns discurscul politic este încă unul periculos pentru valorile si principiile ce definesc cetatea vestică.

Tabara ce susţine rămânerea Marii Britanie în Uniunea Europeana este văduvită de o timiditate neaşptată a mediului de afaceri, deşi 18 sondaje efectuate recent arată că 80% dintre afacerile britanice ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană, premierul Cameron este lăsat în poziţia de singură locomotivă pentru cauza pro-europeană, confruntându-se şi cu un război în interiorul propriului partid cu privire la parcursul pe care trebuie sa il ia englezii pe 23 iunie.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/brexitul-seamana-izbitor-de-mult-cu-asccensiune-lui-donald-trump-in-america-trebuie-sa-acceptam-ca-poate-deveni-realitate-15165563
15165563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.