BREAKING: Un consilier al lui Zelensky anunţă când se va termina războiul din Ucraina

Autor: Ştefan Stan Postat la 15 martie 2022 1143 afişări

BREAKING: Un consilier al lui Zelensky anunţă când se va termina războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina se va încheia probabil până la începutul lunii mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a ataca, a declarat Oleksiy Arestovich, un consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean, scrie Reuters. 

Discuţiile dintre Kiev şi Moscova - în care Arestovici nu este implicat personal - au produs până acum foarte puţine rezultate, în afară de câteva coridoare umanitare de ieşire din oraşele ucrainene asediate.

Într-o înregistrare video publicată de mai multe media ucrainene, Arestovici a declarat că momentul exact va depinde de cât de multe resurse este dispus Kremlinul să aloce campaniei.

"Cred că nu mai târziu de luna mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme, vom vedea, vorbesc despre cele mai recente date posibile", a declarat Arestovici.

"Suntem la o bifurcaţie acum: fie va exista un acord de pace încheiat foarte repede, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi toate cele, fie va exista o încercare de a aduna nişte, să zicem, sirieni pentru o rundă a doua şi, când îi vom şlefui şi pe ei, un acord până la jumătatea lunii aprilie sau la sfârşitul lunii aprilie."

Un scenariu "complet nebunesc" ar putea implica, de asemenea, ca Rusia să trimită recruţi proaspeţi după o lună de antrenament, a spus el.

Totuşi, chiar şi după ce se va ajunge la un acord de pace, mici ciocniri tactice ar putea rămâne posibile timp de un an, potrivit lui Arestovici, deşi Ucraina insistă asupra îndepărtării complete a trupelor ruseşti de pe teritoriul său.

Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când preşedintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce a numit o "operaţiune militară specială", cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
consilier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.