Boris Johnson: Acţiunile Rusiei în Ucraina pot fi calificate drept crime de război

Autor: Mediafax Postat la 02 martie 2022 28 afişări

Boris Johnson: Acţiunile Rusiei în Ucraina pot fi calificate drept crime de război

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina pot fi calificate drept crime de război.

„Ceea ce am văzut deja din partea regimului lui Vladimir Putin în ce priveşte folosirea muniţiilor asupra civililor nevinovaţi... în opinia mea, se califică deja pe deplin la mă de război", a declarat Boris Johnson în parlamentul, conform CNN.

În opinia premierului britani, Putin a „calculat greşit în mod grav" răspunsul ucrainean.

„În atacul său detestabil asupra unei naţiuni suverane, el a subestimat tăria extraordinară a poporului ucrainean, precum şi unitatea lumii libere de a se opune barbariei sale", a spus el.

Johnson a adăugat că Marea Britanie „va continua să strângă laţul în jurul regimului lui Putin".

„Putin trebuie să eşueze în aventura sa" şi „nu am nicio îndoială că va eşua şi că noi vom reuşi să protejăm Ucraina", a mai spus premierul britanic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
boris johnson,
calificare,
razboi,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.