Boloş: Decembrie, prima lună în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul

Autor: Cosmin Pirv Postat la 30 decembrie 2023 93 afişări

Boloş: Decembrie, prima lună în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a spus sâmbătă că luna decembrie este prima în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul. De asemenea, şi ANAF şi-a realizat planul de încasări.

Ministrul spune că a terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare şi datele preliminare financiare pentru anul 2023.

„Datele arată destul de bine, sigur, nu aşa cum mi-aş fi dorit, dar este un sfârşit de an bun pentru ţara noastră şi premisele pentru ca investiţiile din fonduri europene, foarte importante în România, să poată continua şi în anul 2024”, a spus Marcel Boloş.

El a arătat că luna decembrie este prima în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul.

„În anul 2023, după cum ştiţi, am avut această problemă aproape lunar, Direcţia de mari contribuabili nu şi-a realizat planul la venituri, să ştiţi că luna decembrie e pentru prima dată când îşi realizează planul: 16 miliarde de lei planificaţi, 16 miliarde de lei realizaţi”, a precizat Boloş.

Conform acestuia, şi ANAF şi-a realizat planul lunar de venituri: „A avut în plan 34,7 miliarde lei, a realizat 35,5 miliarde lei, deci o depăşire cu puţin, dar un semn bun pentru noi că se poate”.

Ministrul Finanţelor a mai spus că luna decembrie a fost ”lună record” şi în ceea ce priveşte veniturile din fonduri europene, de peste 13 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
mari contriobuabili,
boloş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.