Bolkestein 2010

Postat la 21 noiembrie 2006 8 afişări

Victorie pentru adeptii liberalizarii pe piata europeana a serviciilor - Parlamentul European a aprobat Directiva Bolkestein (dupa numele fostului comisar european Frits Bolkestein) care da dreptul prestatorilor de servicii private din statele membre UE sa-si poata stabili activitatea oriunde in cuprinsul Uniunii, fara restrictii.

Victorie pentru adeptii liberalizarii pe piata europeana a serviciilor - Parlamentul European a aprobat Directiva Bolkestein (dupa numele fostului comisar european Frits Bolkestein) care da dreptul prestatorilor de servicii private din statele membre UE sa-si poata stabili activitatea oriunde in cuprinsul Uniunii, fara restrictii.

Ca urmare, incepand din 2010, toate formalitatile birocratice de care s-au folosit pana acum autoritatile centrale si locale din statele UE vor fi interzise, de formalitatile necesare urmand sa se ocupe de acum incolo o singura autoritate la nivelul Uniunii. Singurele restrictii ramase in vigoare vor tine de legislatia sociala din tara unde prestatorii de servicii aleg sa opereze. Criticii acuza insa in continuare faptul ca, in practica, autoritatile au la dispozitie destule paragrafe vagi ale textului de care sa se poata prevala daca vor sa interzica accesul strainilor, mai ales ca directiva, in forma aprobata de Parlamentul European, nu acopera arii care intra sub incidenta legislatiei specifice valabile pe ansamblul UE (servicii financiare, de asistenta medicala, comunicatii, retele de transport, avocatura).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/bolkestein-2010-2511972
2511972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.