Boeing 737 Max a primit autorizaţie de zbor de la autorităţile americane

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 noiembrie 2020 26 afişări

Autorităţile de reglementare din SUA au permis avionului Boeing 737 Max să zboare din nou, renunţând la ordinul de consemnare la sol din martie 2019, după două accidente mortale cu respectivul aparat de zbor, relatează BBC.

Boeing 737 Max a primit autorizaţie de zbor de la autorităţile americane

Decizia marchează o etapă importantă pentru Boeing, care a intrat în criză după tragediile, investigaţiile şi acuzaţiile care i-au fost aduse după accidente.

Problemele financiare ale companiei au crescut anul acesta, pe măsură ce călătoriile aeriene s-au redus din cauza coronavirusului.

Avioanele existente vor trebui modificate înainte de a reveni, cu modificări ale designului.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA), a precizat că autorizaţia nu va permite avionului să se „întoarcă imediat” pe cer.

Pe lângă schimbările de software şi cabluri, piloţii vor avea nevoie şi de instruire.

FAA a declarat că modificările de proiect pe care le-a solicitat „au eliminat cauzele accidentelor”.

Şeful FAA a spus că este „100% încrezător” în siguranţa avionului. „Am făcut tot posibilul uman pentru a ne asigura că aceste tipuri de accidente nu se vor mai repeta”, a spus Steve Dickson.

Pe lângă îmbunătăţirile aduse avionului, directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, a declarat că compania şi-a consolidat practicile şi cultura de securitate.

Membri ai familiilor celor ucişi în accidente şi-au exprimat „pura dezamăgire” faţă de decizie, în timp ce alţii au spus că nu au încredere în autorităţile de reglementare sau Boeing, care iniţial a încercat să atribuie prăbuşirile unor erori ale piloţilor şi încă luptă cu familiile victimelor în instanţă.

"Cine îi a crede? Nu eu", a spus Paul Njoroge, a cărui soţie, trei copii şi soacră au fost ucişi în accidentul zborului 302 al Ethiopian Airlines.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
zboruri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.