Bode: Poliţia Locală se va întoarce la primării

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 martie 2021 309 afişări

Poliţiştii locali se vor întoarce în coordonarea autorităţilor locale în următoarea perioadă, spune ministrul de Interne, Lucian Bode: „Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autorităţile locale şi coordonarea să fie de la poliţia naţională”.

Bode: Poliţia Locală se va întoarce la primării

„MAI va veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de angajaţi ai MApN”, spune la TVR Lucian Bode.

De asemenea, el afirmă că Poliţia Locală se va întoarce la coordonarea administraţiilor locale.

„AMR şi nu numai a solicitat ca Poliţia Locală să revină la primării. (...) Poliţia Locală a fost preluată în coordonarea Poliţiei naţională. Poliţia Locală numără în acest moment peste 10.000 de angajaţi din care aproape 9.000 în operativ. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autorităţile locale şi coordonarea să fie de la poliţia naţională. În aceste condiţii, considerăm că ei trebuie să se întoarcă la nivel local. De fapt, mâine creem premizele adoptării unei ordonanţe de urgenţă ca într-un timp foarte scurt, probabil două săptămâni, poliţia locală să se întoarcă la nivel local”, conchide Bode.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
poliţia locală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.