BNR a scos astăzi la vânzare o monedă de aur dedicată împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu”, la preţul de 11.300 lei

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 august 2021 402 afişări

BNR a scos astăzi la vânzare o monedă de aur dedicată împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu”, la preţul de 11.300 lei

BNR a scos astăzi la vânzare o monedă de aur cu tema ”200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu”, preţul acesteia fiind de 11.300 lei (cca 2300 euro).

Moneda are o greutate de 31 grame şi valoarea nominală este de 500 lei.

Aversul monedei redă monumentul dedicat lui Ion C. Brătianu, din Bucureşti, iar reversul prezintă portretul lui Ion C. Brătianu  şi anii între care acesta a trăit „1821” şi „1891”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 11.300,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare.

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
bnr,
nastere,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.