Bitcoin trece pentru prima dată de pragul de 20.000 de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 decembrie 2020 62 afişări

Bitcoin a atins miercuri pragul de 20.000 de dolari pentru prima dată, după ce a crescut cu 4,5% la 20.440 dolari, relatează Reuters.

Bitcoin trece pentru prima dată de pragul de 20.000 de dolari

Cirptomoneda a câştigat peste 170% în acest an, susţinut de cererea investitorilor atrăşi de potenţialul său de câştiguri rapide, pretinsa rezistenţă la inflaţie şi aşteptările că va deveni o metodă de plată majoră.

Ceşterea puternică a Bitcoin a a fost însoţită de un flux masiv de monede către America de Nord din Asia de Est, alimentat de „foamea” de bitcoin din SUA.

Creşterea bitcoin, pe care unii investitori l-au văzut ca un potenţial refugiu sigur, a coincis cu scăderea preţului aurului spot în ultimele luni.

Unii investitori, cum ar fi fondurile speculative, au fost în trecut descurajaţi de natura opacă a pieţei criptomonedelor. Supravegherea strictă a industriei de către autoritpţile americane a ajutat la stingerea unora dintre aceste temeri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
evoluţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.