Biserica Ortodoxă Rusă: „Cei care refuză să se vaccineze sunt păcătoşi, să se căiască toată viaţa”

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 iulie 2021 256 afişări

Biserică Ortodoxă din Rusia a transmis luni un mesaj persoanelor care refuză să se vaccineze anti-COVID 19. „Cei care refuză sunt păcătoşi care trebuie să se căiască tot restul vieţii lor”, susţin reprezentanţii bisericii. Mesajul apare în condiţiile în care pandemia afectează grav Rusia.

Biserica Ortodoxă Rusă: „Cei care refuză să se vaccineze sunt păcătoşi, să se căiască toată viaţa”

Potrivit Reuters, mesajul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe este adresat ruşilor care nu se vaccinează.

Mitropolitul Ilarion, unul dintre liderii instituţiei, a spus la un post de televiziune că persoanele care refuză să se vaccineze comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor".

Mitropolitul rus a mai spus că mulţi oameni se confesează preoţilor spunând că au transmis virusul unor persoane care ulterior au decedat.

„Văd în fiecare zi astfel de situaţii, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze, sau apropiaţii lor, şi, astfel, au cauzat, fără să vrea, moartea altei persoane... Păcatul apare atunci când te gândeşti doar la tine, nu şi la o altă persoană", a explicat mitropolitul Ilarion.

Reuters descrie contextul în care a apărut această declaraţie. Numărul de infectări şi de decese este în creştere în Rusia. Într-o singură zi, au fost confirmate peste 24.000 de infectări, iar 650 de persoane au murit din cauza COVID 19.

De la începutul pandemiei în Rusia au fost înregistrate 5.6 milioane de persoane infectate şi 138.000 de oameni au murit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biserică,
vaccinare,
păcătoşi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.