Biserica Catalolică, împotriva uniunilor homosexuale: Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Autor: Laura Buciu Postat la 15 martie 2021 67 afişări

Vaticanul a decretat, luni, că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile homosexuale, deoarece Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Biserica Catalolică, împotriva uniunilor homosexuale:  Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Congregaţia pentru Doctrina Credinţei a emis luni un răspuns formal la o întrebare privind uniunile homosexuale, dacă este posibil să fie binecuvântate de clerul catolic.

Răspunsul, cuprins într-o explicaţie de două pagini publicată în şapte limbi şi aprobată de Papa Francisc, a fost „negativă”.

Decretul face distincţie între primirea şi binecuvântarea în biserică a persoanelor gay, pe care le-a susţinut Suveranul Pontif, dar nu uniunile lor, deoarece o astfel de recunoaştere sacramentală ar putea fi confundată cu căsătoria, scrie ABC News.

Vaticanul susţine că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate şi respect. Învăţătura catolică susţine că o căsătorie este o uniune pe tot parcursul vieţii între bărbat şi femeie, face parte din planul lui Dumnezeu şi este destinată de a crea o viaţă nouă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catolic,
căsătorie,
homosexual

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.