Biofarm inaugurează o nouă fabrică de medicamente în Bucureşti, în urma unei investiţii de peste 35 milioane de euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 noiembrie 2021 122 afişări

 Biofarm inaugurează o nouă fabrică de medicamente în Bucureşti, în urma unei investiţii de peste 35 milioane de euro

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti a inaugurat o unitate de producţie şi testare în urma unei investiţii de peste 35 milioane de euro, noua fabrică având un flux de trei ori mai mare decât cea existentă.

Noua unitate de producţie, situată lângă fabrica veche, va avea patru fluxuri de producţie – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri.   

“Noua unitate de producţie este una dintre cele mai importante investiţii din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiţii sustenabil. Pe o piaţă foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanţi producători locali, iar finalizarea acestei unităţi ne va oferi posibilitatea de creştere a capacităţii de producţie, dar şi de cercetare şi dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este startul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani şi de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921, de a acţiona mereu spre binele oamenilor”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În primul semestru din 2021, compania a avut venituri nete din vânzări realizate de peste 117 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de primul semestru al anului 2020. Biofarm a bugetat 47,4 mil. lei pentru investiţii în anul 2021, dintre care cea mai mare parte din bani -– circa 70%, au mers spre dotarea noii unităţi de producţie.

Biofarm exportă în ţări precum Azerbaijan, Rusia, Georgia, Kurdistan/ Iraq, Kyrgyzstan, Malta, Republica Moldova, Ungaria şi Ucraina. Compania se află în proces de negociere cu mai multe state din zona Europei de Sud Est, Asia Centrală şi de Sud Est, Africa şi zona Arabă.

Biofarm este controlată în proporţie de 51,6% de SIF Muntenia (SIF2), în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) deţine 36,7% din capitalul social.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
biofarm,
crestere,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.