BIO: Elena Udrea, dupa un an la Turism, va fi si ministru al Dezvoltarii

Postat la 21 decembrie 2009 51 afişări

Elena Udrea este avocat, a absolvit Colegiul National de Aparare cu o lucrare despre interesele NATO la Marea Neagra si Caucaz, a fost un an ministru al Turismului si este propusa pentru portofoliul Turismului si Dezvoltarii, scrie Mediafax.

Pana in octombrie 2005, Elena Udrea a fost consilier de stat la Administratia prezidentiala, sef al Cancelariei prezidentiale, functie detinuta apoi de Catalin Avramescu.

In toamna anului 2005, ea a demisionat din functia detinuta la Presedintie, invocand atacurile "profund nedrepte" indreptate asupra sa si a altor persoane care sustin lupta anticoruptie, precum si faptul ca nu doreste ca prin insinuarile la adresa sa sa devina "o vulnerabilitate a demersurilor presedintelui".

Tot in aceeasi perioada, Udrea a fost implicata in scandalul acuzatiilor potrivit carora Calin Popescu Tariceanu ar fi intevenit telefonic pe langa procurorul general Ilie Botos in cazul arestarii omului de afaceri Dinu Patriciu, apropiat al premierului. De asemenea, Elena Udrea a fost implicata, in 2007, in ceea ce a fost cunoscut in presa ca fiind "scandalul biletelul". Ea a declarat, tot intr-o emisiune televizata, ca premierul Tariceanu i-a solicitat presedintelui Basescu, intr-o scrisoare, o interventie in justitie in favoarea lui Dinu Patriciu.

In 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasa deputat, iar in decembrie 2008 a fost numita ministru al Turismului. Ea s-a aflat in atentia unei comisii parlamentare de ancheta privind cheltuielile de la Ministerul Turismului, condusa de liberalul Ludovic Orban, plenul Camerei stabilind sesizarea Parchetului ICCJ . Udrea a contestat buna credinta a membrilor comisiei, facand la randul ei plangeri penale impotriva acestora.

Udrea este casatorita cu omul de afaceri Dorin Cocos.

Cititi CV-ul Elenei Udrea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
Guvern,
ministri,
Udrea,
Turism,
Dezvoltare
/actualitate/bio-elena-udrea-dupa-un-an-la-turism-va-fi-si-ministru-al-dezvoltarii-5194140
5194140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.