Biletele pentru zborul în spaţiu cu Virgin Galactic costă 450.000 de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 august 2021 91 afişări

Biletele pentru zborul în spaţiu cu Virgin Galactic costă 450.000 de dolari

Virgin Galactic a redeschis vânzările de bilete pentru zborurile sale spaţiale, la un preţ de 450.000 dolari pe loc, scrie BBC.

Compania condusă de miliardarul Richard Branson a finalizat primul său zbor complet cu echipaj către marginea spaţiului în iulie.

Firma speră să înceapă zborurile comerciale anul viitor, după finalizarea mai multor misiuni de testare.

Anterior, a vândut bilete la 250.000 dolari bucata, dar s-a oprit în 2014, după un accident fatal.

Într-o declaraţie, şeful companie Michael Colglazier a declarat că misiunea de testare de succes de luna trecută a reînnoit interesul public pentru oferta firmei.

Virgin Galactic se luptă în prezent cu Blue Origin, condusă de Jeff Bezos de la Amazon, şi Space X, deţinută de Elon Musk, de la Tesla, pentru a dezvolta o piaţă a turismului spaţial.

La câteva zile după misiunea Virgin din iulie, Bezos a participat la primul zbor de testare complet echipat al unuia dintre vehiculele sale în spaţiu. Preţul biletelor Blue Origin este estimat la 200.000 - 300.000 de dolari.

Între timp, Space X a efectuat primul zbor de test cu echipaj al navei Dragon către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

În cadrul unui parteneriat cu NASA, compania intenţionează să transporte în viitor astronauţi către ISS. De asemenea, intenţionează să trimită trei turişti într-o călătorie de 10 zile, mai târziu în acest an.

Pentru zborurile sale, Virgin a declarat că potenţialii turişti vor avea opţiunea de a cumpăra locuri simple, pentru grupuri sau de a rezerva întregul avion.

Cei care şi-au exprimat deja interesul pentru zboruri vor putea să îşi rezerve mai întâi locurile. Aproximativ 600 de bilete fuseseră vândute înainte de oprirea vânzărilor.

Următorul zbor spaţial al companiei va avea loc la sfârşitul lunii septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spaţiu,
turism,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.