Bilanţul Poliţiei pentru 2018: Criminalitatea a scăzut, gradul siguranţei rutiere a crescut

Postat la 25 martie 2019 63 afişări

Criminalitatea este în scădere, siguranţa rutieră a crescut, iar cazurile de omor soluţionate au fost de peste 99,5%, a spus şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, luni, la evaluarea activităţii pe 2018 a instituţiei. Anul trecut, poliţiştii au intervenit la peste 950.000 de intervenţii.

Bilanţul Poliţiei pentru 2018: Criminalitatea a scăzut, gradul siguranţei rutiere a crescut

Pentru al şaptelea an consecutiv, criminalitatea scade, iar la nivel naţional, aceasta înregistrează cea mai mică valoare din ultimii 11 ani, acelaşi trend menţinându-se şi în cazul criminalităţii stradale şi a celei din mediul rural, a spus, luni, la Cercul Militar, şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, în cadrul evenimentului dedicat zilei Poliţiei Române, unde a fost efectuat şi un bilanţ al activităţii instituţiei pe anul 2018.

,,Gradul siguranţei rutiere este în creştere. Cel mai important indicator la care ne raportăm, respectiv numărul persoanelor decedate, înregistrând o diminuare cu peste 80 de persoane, comparativ cu valorile din anul precedent”, a spus Ioan Buda.

Şeful Poliţiei Române a mai declarat că infracţionalitatea în zona transporturilor feroviare, navale şi aeriene a înregistrat în 2018 cele mai mici valori din ultimii 9 ani. Poliţiştii au avut peste 950.000 de intervenţii la evenimente, au aplanat aproximativ 120.000 de stări conflictuale şi au răspuns la peste 783.000 de solicitări venite prin 112, mai spune sursa citată.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politie,
criminalitate,
scadere,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.