Biden: SUA sunt pregătite să ofere sprijin Israelului după atacurile Hamas

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 octombrie 2023 76 afişări

Biden: SUA sunt pregătite să ofere sprijin Israelului după atacurile Hamas

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin" Israelului după atacul grupării Hamas. Biden a avertizat „orice altă parte ostilă Israelului" să nu încerce să profite de criza provocată de Hamas.

Joe Biden a vorbit sâmbătă la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a-i oferi sprijinul SUA.

„I-am spus clar premierului Netanyahu că suntem pregătiţi să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin guvernului şi poporului israelian. Israelul are dreptul de a se apăra pe sine şi pe poporul său. Statele Unite avertizează împotriva oricărei alte părţi ostile Israelului care caută să obţină avantaje din această situaţie", a anunţat Biden, prin intermediul unui comunicat de presă, după convorbirea cu Netanyahu, potrivit Reuters.

Atacul din partea grupării islamiste palestiniene a izbucnit în timp ce Biden şi membrii echipei sale negociau un acord de normalizare a relaţiilor între Israel şi Arabia Saudită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biden,
israel,
convorbire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.