Belarusul intră în război în Ucraina

Autor: Laura Buciu Postat la 01 martie 2022 178 afişări

Belarusul intră în război în Ucraina

Trupele belaruse intră marţi în regiunea Cernihiv, din Ucraina, alături de ruşi.

Armata din Belarus a intrat în regiunea Cernihov. Acest lucru a fost confirmat de Vitaly Kirillov, speaker al departamentului regional al forţelor de apărare „Sever”.

„Belarus a intrat în război. Trupele belaruse au intrat în regiunea Cernihiv", se arată în comunicat.

Locuitorii din satele Slabin, Pakul şi Mykhailo-Kotsyubynskyy raportează transferul de echipament militar.

Locuitorii din Mykhailo-Kotsyubynskyy raportează că la ora 11:30 a.m. a trecut un convoi bielorus de 33 de vehicule, dintre care 11 erau vehicule Grady.

Telecomunicaţiile mobile sunt bruiate.

Anterior, Centrul pentru Strategii de Apărare a raportat că există o probabilitate foarte mare ca autoproclamatul Guvern al Republicii Belarus (RB) să decidă implicarea Forţelor Armate belaruse în războiul purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Acest lucru înseamnă angajarea tuturor forţelor şi echipamentelor Forţelor Aeriene din Belarus împotriva forţelor de apărare din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belarus,
război,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.