Belarus: Zeci de mii de oameni, pe străzi, în timp ce Lukaşenko s-a afişat din nou cu arma în public

Autor: Anamaria Cadis Postat la 31 august 2020 115 afişări

Belarus: Zeci de mii de oameni, pe străzi, în timp ce Lukaşenko s-a afişat din nou cu arma în public

Zeci de mii de oameni din Belarus au ieşit duminică din nou pe străzi cerând demisia lui Alexander Lukaşenko. 140 de persoane au fost arestate. Preşedintele a fost fotografiat din nou în public cu o armă de asalt şi vestă antiglonţ.

Zeci de mii de oameni au ieşit din nou în stradă în Belarus pentru a-i cere demisia preşedintelui Alexander Lukaşenko, acuzat că a fraudat alegerile din 9 august pentru a obţine un nou mandat.

Ministerul de Interne a anunţat că cel puţin 140 de persoane au fost arestate în urma protestelor de duminică, iar presa scrie că numărul poliţiştilor scoşi pe străzi a fost considerabil mai mare decât în weekend-urile trecute.

Protestatarii au scandat „dizgraţie” şi „plecaţi”, scrie BBC. Mai multe persoane s-au întins pe asfalt pentru a împiedica forţele de intervenţie să avanseze.

Multe străzi au fost blocate de poliţie pentru a încerca să-i împiedice pe oameni să ajungă în principalele zone de protest.

De asemenea, un grup mare de protestatari s-a îndreptat spre reşedinţa lui Lukaşenko, Palatul Independenţei. Clădirea a fost înconjurată de un număr impresionant de poliţişti care erau echipaţi cu maşini cu tunuri de apă.

Palatul prezidenţial nu a avut nicio reacţie oficială după protestele de duminică, dar secretarul de presă al lui Lukaşenko a trimis agenţiei ruse de presă RIA Novosti o fotografie cu el purtând o mitralieră şi vestă antiglonţ în faţa Palatului Independenţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proteste,
belarus,
lukaşenko

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.