BauMax decide până la sfârşitul lunii aprilie dacă se retrage din România şi alte ţări din regiune

Postat la 03 aprilie 2014 39 afişări

Retailerul austriac de bricolaj BauMax, care deţine 15 magazine în România, va închide cele 7 magazine pe care le are în Turcia şi va decide până la sfârşitul lunii aprilie dacă va păstra operaţiunile din Europa de Sud-Est, inclusiv România.

BauMax decide până la sfârşitul lunii aprilie dacă se retrage din România şi alte ţări din regiune

 "Vom închide (magazinele din, n.r.) Turcia. Analizăm în prezent dacă vom mai rămâne în alte ţări. Asta se va decide până la sfârşitul lunii aprilie", a declarat Karlheinz Essl, fondator şi proprietar al BauMax, pentru postul de televiziune ORF, citat de Reuters.

Guvernul austriac a refuzat miercuri propunerea de a cumpăra colecţia de artă a lui Essl, evaluată la 250 de milioane de euro. Fondatorul BauMax intenţiona să folosească banii obţinuţi dintr-o eventuală tranzacţie pentru a salva o parte a companiei şi mii de locuri de muncă.

Retailerul, cu aproape 10.000 de angajaţi în nouă ţări, a înregistrat o pierdere de 126 milioane de euro în 2012, după ce extinderea în Europa de Est a pus o presiune prea mare pe finanţele companiei. Ultima piaţă pe care a intrat BauMax a fost Turcia, în 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/baumax-decide-pana-la-sfarsitul-lunii-aprilie-daca-se-retrage-din-romania-si-alte-tari-din-regiune-12395208
12395208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.