BAT, companie cu peste 3.000 de angajaţi în România, a contribuit în ultimii 25 de ani cu 24 miliarde euro la bugetul statului

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 iunie 2022 82 afişări

BAT, companie cu peste 3.000 de angajaţi în România, a contribuit în ultimii 25 de ani cu 24 miliarde euro la bugetul statului

BAT, companie cu o cotă de 50% pe piaţa tutunului din România, a generat un impact de peste 125 de miliarde de euro în economie în cei 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală, din această sumă, circa 24 de miliarde de euro, fiind contribuţia directă la bugetul statului sub formă de taxe, accize, salarii şi alte taxe locale, a anunţat joi compania.

Fabrica BAT din Ploieşti exportă circa 60% din producţi.

”Din 1996, când prima cărămidă a fost aşezată pentru construcţia fabricii noastre de la Ploieşti, am investit peste 500 de milioane de euro în dezvoltarea unuia dintre cele mai mari şi avansate centre de producţie ale grupului din întreaga lume. Din 2018, fabrica din România este unul dintre principalii furnizori de consumabile pentru glo, produsul nostru cu risc redus, ceea ce demonstrează angajamentul nostru pentru construirea unui viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii”, a spus Fred Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT.

Analiza impactului economic al companiei în perioada 1996 – 2020 a fost derulată de grupul independent de consultanţă şi cercetare de piaţă CIVITTA.

Grupul BAT are peste 3.000 de angajaţi în cele trei entităţi locale, fabrica de la Ploieşti, compania de distribuţie naţională şi centrul de servicii integrate, cel mai mare al grupului de acest fel. Numărul angajaţilor a crescut de 8 ori din 1996 în prezent

Compania generează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul valoric. Durata medie petrecută de un angajat în companie este de 7 ani.

”Numărul angajaţilor noştri a crescut constant odată cu dezvoltarea activităţilor. Iar angajamentul nostru faţă de România rămâne la fel de puternic: în ultimii 5 ani am creat 1.000 de noi locuri de muncă, în special prin dezvoltarea fabricii de la Ploieşti şi în centrul nostru global de servicii integrate”, a adăugat Fred Monteiro.

La nivel global, BAT are peste 53.000 de angajaţi şi operează în peste 180 de ţări. Grupul a generat venituri de 25,68 de miliarde de lire sterline în 2021 şi un profit din operaţiuni de 10,2 miliarde lire sterline.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
fabrica,
miliarde,
ploiesti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.