Barna: Voiculescu are susţinerea mea şi a USR PLUS în proporţie de 101 la sută

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 martie 2021 37 afişări

Barna: Voiculescu are susţinerea mea şi a USR PLUS în proporţie de 101 la sută

Vlad Voiculescu are susţinerea Alianţei USR PLUS în proporţie de 101 la sută, iar lucrul ăsta nu se va schimba, pentru că transparenţa e o parte din buna guvernare, transmite liderul USR, Dan Barna, ca reacţie la dezbaterile privind publicarea datelor defalcate referitoare la vaccinare.

„Când am promis o revoluţie a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparenţa datelor publice. De altfel, din 2013 România este membră a iniţiativei internaţionale <Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă>, al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare”, transmite Dan Barna.

El susţine că este „un lucru normal” ca un ministru USR PLUS să acţioneze în baza ideilor pe care Alianţa le-a susţinut înainte de alegeri.

„Vlad Voiculescu are susţinerea mea şi a Alianţei USR PLUS în proporţie de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparenţa e o parte din buna guvernare”, conchide Barna.

Florin Cîţu declara, miercuri, că susţine prezentarea zilnică a datelor defalcate privind vaccinarea şi cerea instituţiilor să se autosesizeze cu privire la suspiciunile că persoane din personalul militar s-au vaccinat, deşi nu aveau dreptul: „Întotdeauna am fost susţinător al transparenţei 100%”.

Premierul a anunţat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existenţa avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de Control, în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informaţii de care ţine mai multe instituţii atunci, natural, trebuia să existe şi avizul acelor instituţii”, afirma premierul Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii a cerut să i se aducă la cunoştiinţă sursa sesizării: „În spiritul transparenţei, aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barna,
voiculescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.