Banca Transilvania: Epidemia de coronavirus ar putea determina intrarea într-un nou ciclu economic

Autor: Mihai Gongoroi, Cosmin Pirv Postat la 06 martie 2020 146 afişări

Banca Transilvania: Epidemia de coronavirus ar putea determina intrarea într-un nou ciclu economic

Epidemia de coronavirus reprezintă un test peste economia mondială care ar putea determina intrarea într-un nou ciclu economic, consideră Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

„Epidemia virusului corona reprezintă un test peste economia mondială, care ar putea determina intrarea într-un nou ciclu investiţional, mai puternic şi mai sustenabil, axat pe calitate, digitalizare, inovare şi contracararea schimbărilor climatice. Totodată, atragem atenţia cu privire la potenţialul ca România să intre în primele 10 economii ale Uniunii Europene până la finalul acestui deceniu, aspect condiţionat de implementarea unui mix echilibrat de politici economice", spune Rădulescu, într-un raport de analiză.

Analistul subliniază că probabilitatea unei recesiuni este în creştere şi dă ca exemplu diferenţa în creştere dintre preţul aurului şi preţul cuprului.

„Subliniem faptul că am asistat la intensificarea divergenţei dintre majorarea preţului la aur şi scăderea preţului la cupru, divergenţă ce exprimă creşterea probabilităţii incidenţei unui proces de ajustare pe termen scurt", arată Andrei Rădulescu.

Instituţiile financiare internaţionale se aşteaptă în general la încetinirea economiei globale din cauza epidemiei de coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca transilvania,
coronavirus,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.