Banca Mondială va aproba un împrumut de 250 milioane de euro pentru infrastructura de sănătate din România

Postat la 27 martie 2014 52 afişări

Banca Mondială (BM) va aproba probabil vineri un împrumut de 250 milioane euro pentru reforma sistemului de sănătate din România şi se aşteaptă ca Guvernul să acceseze în acest an o finanţare de 300 milioane euro rămasă dintr-un alt împrumut, a declarat Elisabetta Capannelli, country manager al BM.

Banca Mondială va aproba un împrumut de 250 milioane de euro pentru infrastructura de sănătate din România

 Instituţia financiară internaţională lucrează cu Guvernul la o nouă strategie de parteneriat cu România pentru 2014-20-17, care ar putea include o finanţare de 1 miliard de euro pe an, a afirmat Capannelli, într-un interviu acordat Bloomberg.

Ratificarea unui program de către Parlament, necesară pentru a începe acordarea finanţărilor, ar putea dura până la şase luni, a spus ea.

"Este doar primul pas şi rămân multe de făcut, întrucât există un decalaj semnificativ între calitatea sistemului de sănătate din România şi cea din restul Uniunii Europene", a declarat Capannelli.

Fondurile de 250 de milioane de euro vor fi folosite pentru modernizarea spitalelor, îmbunătăţirea guvernanţei şi administrării în sistemul de sănătate, precum şi pentru combaterea unor boli, precum cancerul, a adăugat country managerul Băncii Mondiale pentru România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-mondiala-va-aproba-un-imprumut-de-250-milioane-de-euro-pentru-infrastructura-de-sanatate-din-romania-12346035
12346035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.