Baku sau cum arată luxul sub nivelul mării - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 19 martie 2013 540 afişări

Supranumit oraşul vânturilor, Baku, capitala Azerbaidjanului, este un loc care îşi aşteaptă investitorii. S-a dezvoltat enorm în ultmii ani datorită rezervelor de petrol şi gaze, lucru care poate fi observat cu uşurinţă în melanjul din arhitectura oraşului, cât şi în polarizarea puternică a populaţiei.

Vânturile bat puternic în Baku atât iarna, cât şi vara peste clădirile vechi, ruinele unui oraş construit înainte de boomul modern din secolul XX,   dar şi peste turnurile înalte din sticlă, de peste 20 de etaje, construite după acesta. În traficul aglomerat se observă deopotrivă maşini luxoase şi Lada sau chiar şi Dacia 1310.

Capitala este compusă din trei părţi: Vechiul Oraş (Ichari Shahar), Noul Oraş şi oraşul construit de fosta Uniune Sovietică. Oraşul modern se întinde până la Golful Baku. Printre locurile care ţin de acesta se numără câteva insulele din golf şi o insulă construită pe piloni, în Marea Caspică, la 100 km de Baku. Noul oraş, aflat în sudul localităţii, a fost construit după începerea exploatărilor masive de petrol, acum un secol.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/baku-sau-cum-arata-luxul-sub-nivelul-marii-galerie-foto-10676248
10676248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.