AVERTISMENTUL lansat de medicul Musta de la Timişoara: "Ne întoarcem în carantină!" Ce trebuie să facă românii

Postat la 07 iulie 2020 263 afişări

AVERTISMENTUL lansat de medicul Musta de la Timişoara: "Ne întoarcem în carantină!" Ce trebuie să facă românii

Medicul Virgil Musta avertizează că numărul de cazuri noi de COVID-19 va creşte tot mai mult. El le transmite românilor să respecte regulile de igienă şi distanţare. Riscul de a ne întoarce în carantină este real, mai spune Musta.

Cu peste 29.000 de cazuri de COVID, România e cea mai afectată ţară din Estul Europei. Numărul cazurilor a devenit tot mai mare de la ridicarea restricţiilor, iar românii riscă acum să se intoarcă în carantină. Virgil Musta conduce unul dintre cele mai eficiente programe de lupta împotriva coronavirusului la spitalul Victor Babeş din Timişoara, dar chiar şi asa, mai multe persoane au decedat şi acolo. Pericolul ca şi mai mulţi oameni să moară, iar sistemul sanitar să fie copleşit la fel ca în alte ţări este mare, mai spune Musta.

"Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul să ne întoarcem în carantină. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume.

Deci, când sunt foarte multe cazuri, o proporţie de 5% decedează. Valul al doilea este, aşa, mai degrabă o împărţire teoretică. În sensul că, apare un prim val, apoi apare o perioadă de acalmie şi după aceea, din nou, al doilea val. Acum, perioada de acalmie a fost la noi o perioadă foarte scurtă şi au fost zone în care acalmia a fost reală, cum a fost, de exemplu, în Timiş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
romani,
medic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.