Avertisment RO Vaccinare: Tabel fals care pretinde că apariţia noilor variante este planificată

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 decembrie 2021 235 afişări

Un tabel care pretinde că apariţia noilor variante SARS CoV-2 este pre-planificată a început să fie distribuit din nou în mediul online, atrage atenţia RO Vaccinare.

Avertisment RO Vaccinare: Tabel fals care pretinde că apariţia noilor variante este planificată

„Acest tabel este o înşelătorie! Un tabel vechi care pretinde că apariţia noilor variante SARS CoV 2 este pre-planificată a început să fie distribuit din nou, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a anunţat îngrijorarea cu privire la varianta Omicron. Tabelul conţine siglele mai multor organizaţii sanitare, inclusiv a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a confirmat pentru AFP că documentul nu este autentic”, atrage atenţia RO Vaccinare.

Conform acestuia, variantele virusului care provoacă Covid-19 apar prin mutaţie în mod imprevizibil.

România nu este singura ţară în care sunt promovate astfel de informaţii false.

„Fiecare se poate implica. Raportaţi informaţiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenţia care se ocupă de fact-checking în România”, transmite sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ro vaccinare,
tabel,
fals

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.