Autobuze cu wifi, camere video şi sistem audio de informare a nevăzătorilor în staţii, într-un oraş din România

Postat la 12 aprilie 2018 261 afişări

Primele 15 autobuze dotate cu wifi, camere video interior şi exterior, trapă pentru landouri bebeluşi, dar şi un sistem audio, în premieră, de informare a nevăzătorilor aflaţi în staţii au fost puse, joi, în circulaţie la Cluj, transmite corespondnetul MEDIAFAX.

Autobuze cu wifi, camere video şi sistem audio de informare a nevăzătorilor în staţii, într-un oraş din România

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, la prezentarea autobuzelor, că noile autobuze costă peste 300.000 de euro bucata şi sunt dotate cu motoare Euro 6, care au cel mai scăzut grad de poluare

”Am pus în circulaţie 15 autobuze articulate de tip Mercedes, de ultimă generaţie, cu motoare Euro 6, cel mai scăzut grad de poluare, au un consum redus de carburant, costul unuia fiind de peste 300.000 de euro. Noile autobuze au 18 metri lungime, sunt dotate cu aer condiţionat, wifi, camere video interior şi exterior, trapă pentru cărucioare rulante, folosite de persoanele cu dizabilităţi, dar şi pentru landouri de bebeluşi. În premieră, sunt echipate cu un sistem audio de informare a nevăzătorilor aflaţi în staţii. Este instalat un difuzor audio la exteriorul primei uşi din faţă de unde o voce va anunţa la intrarea în staţie numărul liniei şi direcţia spre care se îndreaptă. În plus, în interior, autobuzele sunt dotate cu panouri care afişează succesiv staţiile de transport în comun”, a spus Neag.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.