Australia, „frustrată” din cauza blocării exporturilor de vaccinuri AstraZeneca din Italia

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 martie 2021 30 afişări

Autorităţile din Canberra s-au declarat vineri „dezamăgite şi frustrate” după ce Uniunea Europeană a blocat 250.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Australia, „frustrată” din cauza blocării exporturilor de vaccinuri AstraZeneca din Italia

„Suntem, evident, dezamăgiţi şi frustraţi de această decizie”, a declarat ministrul Finanţelor Simon Birmingham pentru Sky News, citat de DPA.

„Am contractat până la 150 de milioane de doze de vaccin, inclusiv 50 de milioane de doze care urmează să fie produse aici în Australia”, a spus el.

Uniunea Europeană a folosit pentru prima dată interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de vaccin la AstraZeneca, declarau pentru DPA surse europene.

UE a creat în ianuarie un registru pentru a monitoriza exporturile de vaccinuri în contextul unei dispute cu producătorul britanico-suedez, acuzat că nu îşi respectă obligaţiile contractuale cu UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
australia,
astrazeneca,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.