Au fost verificate mai multe produse vegetale: Cum este adus „gustul de carne” în preparate de post

Autor: Ioana Reit, Mediafax Postat la 24 noiembrie 2021 155 afişări

Au fost verificate mai multe produse vegetale: Cum este adus „gustul de carne” în preparate de post

Info Cons a realizat un studiu pe baza etichetelor a 39 de produse tip pastă vegetală pe care le găseşti pe piaţa din România şi a observat că produsele cele mai bogate în glucide sunt şi cele mai sărace în fibre.

Producătorii de alimente au găsit o variantă de a aduce „gustul cărnii” în preparatele de post.

Info Cons a realizat un studiu pe baza etichetelor a 39 de produse tip pastă vegetală găsite pe piaţa din România.

Cele mai multe produse conţin caragenan (E 407), care este un aditiv cu rol de îngroşare obţinut din anumite specii de alge.

Din studiul realizat de către Info Cons se poate observa că produsele cele mai bogate în glucide sunt şi cele mai sărace în fibre.

De asemenea, unele produse prezintă cantităţi de zaharuri de până la 4,9g. Cantitatea de glucide se situează între 3,08g si 9,9g.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
post,
carne,
gust,
produse,
verificari,
realizare

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.