Asaltul străinilor asupra titlurilor de stat coboară cursul euro la 4,37 lei

Autor: Ciprian Botea Postat la 11 ianuarie 2013 14 afişări

Peste cinci miliarde de lei au vrut investitorii să plaseze ieri în obligaţiuni de stat în lei, acest volum spectaculos indicând din nou prezenţa străinilor care s-a făcut simţită şi pe piaţa valutară, unde vânzările de euro au împins cursul sub pragul de 4,40 lei/euro.

Peste cinci miliarde de lei au vrut investitorii să plaseze ieri în obligaţiuni de stat în lei, acest volum spectaculos indicând din nou prezenţa străinilor care s-a făcut simţită şi pe piaţa valutară, unde vânzările de euro au împins cursul sub pragul de 4,40 lei/euro. BNR a calculat un curs de 4,3753 lei pentru un euro, în scădere cu aproape 20 de bani faţă de nivelul din urmă cu o lună. Moneda europeană nu a mai fost atât de ieftină din aprilie 2012, când piaţa valutară a început să devină din ce în ce mai tensionată pe măsură ce investitorii financiari străini au trecut la lichidarea poziţiilor ca reacţie la agravarea instabilităţii politice.Pe seama resurselor uriaşe de lichiditate disponibile pe piaţa internaţională, România ajunge acum într-o perioadă scurtă de timp să redevină o destinaţie interesantă pentru capitalul străin. Vizibilitatea pieţei locale creşte odată cu includerea într-unul din indicii britanicilor de la Barclays, însă decisivă va fi o mişcare similară a JP Morgan.Aprecierea leului pune capac presiunilor inflaţioniste şi oferă BNR pe de-o parte posibilitatea de a cumpăra valută pentru a face faţă mai bine plăţilor către FMI şi pe de alta spaţiu de manevră pentru o eventuală relaxare a politicii monetare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
titluri de stat,
cursul euro,
curs valutar,
BNR
/actualitate/asaltul-strainilor-asupra-titlurilor-de-stat-coboara-cursul-euro-la-4-37-lei-10452421
10452421
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.