Armistiţiu Israel - Hamas prelungit cu două zile

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 noiembrie 2023 15 afişări

Israelul şi Hamas au căzut de acord să prelungească cu două zile actualul armistiţiu, cu doar câteva ore înainte ca acesta să expire, potrivit Qatarului.

Armistiţiu Israel - Hamas prelungit cu două zile

Armistiţiul umanitar a fost prelungit cu încă două zile, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe din Qatar.

Purtătorul de cuvânt Majed Al-Ansari nu a confirmat imediat detaliile, dar a spus că acordul ar putea include şi alte eliberări de ostatici şi livrări de ajutoare.

Şaptesprezece ostatici reţinuţi de Hamas în Gaza au fost eliberaţi duminică, printre care şi americanca de origine israeliană Abigail Mor Edan, în vârstă de patru ani. În schimb, Israelul a eliberat 39 de prizonieri palestinieni.

Prima pauză limitată a luptelor a început în mod oficial vineri, iar preşedintele american Joe Biden a declarat că speră ca actualul armistiţiu să fie prelungit pentru a permite eliberarea mai multor prizonieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
hamas,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.