Arafat, despre cazul Gyuri Pascu: Primul medic venit nu a făcut EKG. Poate că alt medic făcea

Postat la 29 septembrie 2016 277 afişări

Arafat, despre cazul Gyuri Pascu: Primul medic venit nu a făcut EKG. Poate că alt medic făcea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că, în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu, primul medic venit pentru intervenţie a decis să nu facă o electrocardiogramă, dar "poate că alt medic făcea", precizând că oficialii Colegiului Medicilor vor stabili vinovatul.

 "Medicul de pe prima ambulanţă nu a făcut, de exemplu, o electrocardiogramă. Poate că alt medic făcea. De asta Colegiul trebuie să discute cu medicul să vadă care era substratul pentru care medicul respectiv a decis să nu facă EKG. Poate că bolnavul era în picioare şi el vorbea cu el şi el a considerat că nu e nevoie să facă EKG-ul. Acest lucru e o chestie medicală, nu e o chestie foarte procedurală, nu e ca la un stop cardiac. La un stop cardiac ştii că te duci, pui defibrilatorul, pui asta, pui asta şi lucrezi. Aici e un caz medical în care medicul analizează, decide pe baza unei analize şi asta este motivul pentru care medicul trebuie să răspundă la aceste aspecte în faţă colegilor medici", a declarat Raed Arafat.

Potrivit Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, la primul apel dat la ora 03:26 prin 112, motivul invocat a fost "atacul de panică", în timp ce la al doilea apel, dat la 04:46, motivul solicitării a fost "cianoză, comă”.

"La ora 03:26, s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind „atac de panică”, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulanţier. La faţa locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panică şi insomnie cu debut în urmă cu mai multe zile; s-a măsurat tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind în tratament prin fizioterapie. Domnul Pascu nu a comunicat medicului alte informaţii privitoare la starea lui de sănătate", potrivit unui comunicat de presă al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov remis joi MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.medifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.