Arafat: Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri şi pe copii

Autor: Laura Buciu Postat la 23 august 2021 23 afişări

Arafat: Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri şi pe copii

Noua variantă a coronavirusului are un impact mai mare pe tineri şi pe copii, a spus, duminică seara, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, care a precizat că tineri de 30 de ani, fără alte afecţiuni, au murit, infectaţi cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Digi 24, că varianta nouă se transmite foarte uşor, practic, după un contact de 2-3 minute este posibil ca o persoană să se infecteze.

„Va fi o diferenţă între valurile trecute şi acest val. Acum mulţi şi-au asumat riscul. Înainte nu aveam armă. Acum am avut o armă şi am avut luni de zile în care ne puteam apăra mult mai bine. Faptul că unii au hotărât să nu se protejeze este alegerea lor, dar este şi un risc asumat”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a precizat că au fost discuţii pentru a se pregăti, în România, inclusiv locuri de terapie intensivă pentru copii, în cazul în care vor fi astfel de cazuri.

„La acest moment încă nu (mă îngrijorează – n.r.) dar este posibil să ajungem la un număr mai mare pentru că asta s-a întâmplat în alte ţări. În SUA s-a ajuns şi copii de 7 şi de 6 şi de 5 ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina şi care trebuie protejaţi altfel, prin faptul ca restul familiei să respecte nişte reguli, să fie vaccinaţi. Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri şi pe copii. Ştim că am avut, din păcate, acum o perioadă, două decese la 30 de ani fără comorbidităţi, astăzi vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani fără comorbidităţi, care este într-o terapie intensivă într-un judeţ aproape de Bucureşti. Sunt tineri care ajung în Terapie Intensivă”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU insistă că singura „armă” în faţa COVID-ului este vaccinul şi acesta este folosit de toată lumea la acest moment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
vaccinare,
coronavirus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.