Ar putea fi o soluţie şi pentru Bucureşti? Londra a introdus o taxă pentru cele mai poluante maşini

Postat la 24 octombrie 2017 235 afişări

Londra a introdus, luni, o taxă de zece lire sterline pentru cele mai vechi şi mai poluante maşini, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul oraşului, Sadiq Khan, potrivit Reuters.

Ar putea fi o soluţie şi pentru Bucureşti? Londra a introdus o taxă pentru cele mai poluante maşini

Numită T-charge, taxa zilnică de zece lire se aplică maşinilor cu motor diesel şi pe benzină înregistrate înainte de 2006, care nu intră sub directiva europeană „Euro 4” 2005 care reglementează emisiile vehiculelor.

Nouă taxă se va aplica în timpul zilelor lucrătoare, în intervalul orar 7-18, precum taxa existentă de 11,5 lire pentru congestia traficului rutier. Astfel, şoferii vor plăti 21,5 lire pentru a conduce în zona centrală a Londrei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.