Aproape 5,5 milioane de vizitatori la Pavilionul Romaniei de la Expo Shanghai (GALERIE FOTO)

Postat la 02 noiembrie 2010 43 afişări

De la 1 mai si pana la inchiderea din 31 octombrie a Expozitiei Mondiale de la Shanghai, pavilionul Greenopolis al Romaniei a fost vizitat de 5,47 milioane de oameni, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

Au avut loc 5.500 de spectacole pe scena pavilionului, cu concursul a peste 400 de artisti romani, intre care Romanian Piano Trio, Teatrul Bulandra, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala, Grigore Lese, fanfara Zece Prajini, Holograf, ansamblurile Crisana si Doina Dorului. Peste 70 de artisti din diferite tari au concertat pe scena pavilionului si au fost organizate 6 expozitii de arta.

Cea mai importanta vizita a unei delegatii straine la Pavilionul Romaniei a fost cea a Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate si vicepresedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton.

Au fost organizate o serie de săptămâni tematice pentru promovarea produselor româneşti: săptămâna berii Ciuc, săptămâna berii Ursus şi săptămâna vinului Jidvei. Au avut loc opt actiuni de promovare a relatiilor comerciale romano-chineze si a investitiilor chineze, intre care o expozitie in domeniul aeronauticii, o saptamana a modei romanesti, o expozitie de produse si servicii IT, un forum al investitorilor si misiuni economice tematice (energie si infrastructura, promovarea vinului romanesc, echipamente si produse agroalimentare).

Pavilionul a primit din partea organizatorilor un premiu de excelenta pentru contributia echipei Romaniei la reusita Expo Shanghai. Premiul a fost atribuit acelor pavilioane care prin conceptul de participare au raspuns cel mai bine tematicii expozitiei mondiale. "Am descoperit aici unul dintre cele mai impresionante pavilioane din întregul site al Expoziţiei Mondiale", a declarat Hua Junduo, comisarul general al Expo 2010.

Site-ul pavilionului a fost vizitat de 291.110 de utilizatori de internet, iar evenimentele organizate au beneficiat de mediatizare prin peste 150 de articole şi interviuri.

Ultimul spectacol pe scena Pavilionului, la 31 octombrie, a fost sustinut impreuna de ansamblul folclorice Dorna Dorului si ansamblul secuiesc Harghita.

Considerata cea mai mare expoziţie mondiala organizata pana in prezent, Expo Shanghai a reunit peste 200 de tari si organizatii internationale, atragand aproape 73 de milioane de vizitatori. A fost prima expozitie mondiala avand ca tematica dezvoltarea urbana si relatia dintre oras si stilul de viata si mediul inconjurator. Urmatoarea expozitie mondiala va avea loc in 2015 la Milano, Italia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproape-5-5-milioane-de-vizitatori-la-pavilionul-romaniei-de-la-expo-shanghai-galerie-foto-7667014
7667014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.