Apple devine prima companie americană care atinge o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 20 august 2020 62 afişări

Apple devine prima companie americană care atinge o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari

Capitalizarea companiei Apple a ajuns miercuri la 2.000 de miliarde de dolari, dublându-şi valoarea în doar doi ani, şi devine astfel prima firmă americană care atinge un astfel prag, notează CNBC.

Apple a ajuns la o capitalizare de un trilion de dolari pe 2 august 2018, iar analiştii de pe Wall Street se aşteptau ca gigantul fondat de Steve Jobs şi Steve Wozniak să fie prima companie care depăşeşte pragul de două trilioane de dolari. Pe 31 iulie, Apple a depăşit gigantul petrolier Saudi Armaco şi a devenit cea mai valoroasă companie publică a planetei.

Acţiunile Apple au crescut cu 59,24% de la începutul anului până acum şi cu 122,3% în ultimele 12 luni. Între lunile aprilie şi iunie, compania a înregistrat venituri de 26 de miliarde de dolari, cu 4 miliarde peste estimările analiştilor, iar profitul operaţional a crescut în perioada mai-iunie cu 13% până la 13,1 miliarde de dolari.

În plus, vânzările din prima jumătate a anului au crescut cu 6% până la 118 miliarde de dolari în ciuda faptului că Apple a fost nevoit să închidă majoritatea magazinelor la nivel global pe măsură ce numărul de infecţii cu coronavirus a continuat să crească.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
miliarde,
capitalizare,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.