Apelul lui Navalnîi în cazul morţii sale: Dacă sunt ucis, nu renunţaţi

Autor: Laura Buciu Postat la 16 februarie 2024 31 afişări

„Ultimul mesaj” al lui Alexei Navalnîi către poporul rus a fost înregistrat într-un documentar înainte ca moartea sa să fie anunţată vineri, 16 februarie, de către serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde îşi ispăşea pedeapsa. Disidentul le cere ruşilor să nu renunţe.

Apelul lui Navalnîi în cazul morţii sale: Dacă sunt ucis, nu renunţaţi

Cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin a apărut într-un film documentar realizat în 2022 de Daniel Roher despre evenimentele legate de otrăvirea sa în 2020.

În acest clip, Roher îl întreabă ce mesaj ar lăsa în urma sa dacă ar fi ucis.

„Am ceva foarte evident să vă spun. Nu aveţi voie să renunţaţi. Dacă decid să mă ucidă, asta înseamnă că suntem incredibil de puternici. Trebuie să folosim această putere, nu să renunţăm, să ne amintim că suntem o putere uriaşă, oprimaţi de aceşti tipi răi. Noi nu realizăm cât de puternici suntem de fapt. Singurul lucru necesar de care răul are nevoie să triumfe este ca cei buni să nu facă nimic. Nu fiţi inactivi”, spune liderul opoziţiei în limba rusă, în timp ce se uită direct în cameră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
navalnîi,
ucis,
apel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.