Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat în colaborare cu o companie foarte cunoscută

Autor: Ioana Matei Postat la 17 aprilie 2021 12098 afişări

Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat în colaborare cu o companie foarte cunoscută

Reprezentanţii Apple sunt discreţi când vine vorba despre eforturile lor direcţionate înspre proiectul realizării unei maşini electrice, dar Apple Car face progrese rapide în culise. Potrivit ştirilor apărute în presa internaţională, care citează The Korea Times, compania are un nou posibil partener în scopul realizării primei maşini electrice a companiei: chiar producătorul gigant de electronice LG. 

Apple ar fi pe punctul de a semna un contract cu joint venture-ul LG şi Magna (un furnizor de componente auto canadian), potrivit unor surse citate de publicaţia coreeană. 

Volumul de producţie va fi iniţial mic, iar Apple va folosi prototipurile pentru a testa piaţa. Joint venture-ul, cunoscut ca e-Powertrain, este evaluat la 1 miliard de dolari. LG va deţine 51% din noua companie, iar Magna, restul. 

Anterior au existat zvonuri legate de faptul că Apple ar fi în discuţii cu Hyundai şi Kia pentru producţia primei maşini Apple. 

Într-un raport detaliat despre Apple Car, publicat în luna ianuarie, Morgan Stanley estima că Apple are nevoie de doar 2% din piaţa maşinilor electrice pentru a ajunge la un nivel de venituri similar cu cel adus de vânzările iPhone.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.