Anunţ privind reforma pensiilor! Noua lege aduce obligaţii majore de la UE

Postat la 23 iulie 2023 11596 afişări

Anunţ privind reforma pensiilor! Noua lege aduce obligaţii majore de la UE

Reforma pensiilor publice, care vizează veniturile a cinci milioane de pensionari, va trebui să aducă inclusiv o nouă formulă de calcul a acestora, ca o obligaţie de la UE prin jalonul promis în PNRR. În prezent, modul de creştere a acestor venituri ţine de multe ori de dorinţa politică, nu de un plan bine pus la punct.

Anunţ privind reforma pensiilor

În prezent, valoarea pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împarţirea numarului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare.

Punctajul anual al asiguratului se determină prin împarţirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate în anul calendaristic respectiv, potrivit CNPP. Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut/solda brută sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurari sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
lege,
obligatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.