Antreprenoriatul, o experienţă extremă?

Autor: Ioana Matei Postat la 13 mai 2013 26 afişări

“O experienţă extremă, pentru care îţi trebuie nervi de oţel” este modul în care au descris antreprenoriatul chestionaţii într-o cercetare asupra mediului de afaceri antreprenorial din România. Totuşi, 80% dintre antreprenorii români ar lua-o de la început, în ciuda dificultăţilor şi a lipsei de sprijin din partea statului, potrivit studiului lansat la iniţiativa furnizorului de soluţii pentru spaţii de lucru flexibile Regus. La nivel global, procentul acestora se ridică la 85%.

Antreprenoriatul, o experienţă extremă?

Cercetarea, realizată pe 26.000 de persoane din conducerea superioară şi proprietari din peste 90 de ţări, confirmă că antreprenorii români consideră birocraţia (87%) ca cel mai mare inhibitor pentru pornirea unei afaceri în prezent. Lipsa susţinerii guvernamentale (85%), dificultăţile de accesare a creditelor (76%) şi starea economiei (67%) le urmează. Peste jumătate dintre antreprenorii români au citat ca un obstacol important, de asemenea, dominarea pieţei de către marile corporaţii. IMM-urile sunt „motoare de dezvoltare” numărând până la 99 la sută din companii şi 40 - 50 la sută din PIB. La nivel global, 50 la sută din toate locurile de muncă sunt generate de IMM-uri, dar, în ciuda acestui fapt, acestea atrag doar un mic procent din investiţia generală din G20. Regus este cel mai mare furnizor de soluţii pentru spaţii de lucru flexibile, clienţi precum Google, GlaxoSmithKline şi Nokia se alătură sutelor de mii de companii mici şi mijlocii care beneficiază de pe urma externalizării nevoii de birou şi spaţiu de lucru către Regus. Peste 1,3 milioane de clienţi pe zi beneficiază de centrele Regus distribuite la nivel global, în peste 1.500 locaţii din 600 de oraşe şi 99 de ţări, care permit persoanelor fizice şi companiilor să lucreze de oriunde, oricum şi oricând doresc. Regus a fost înfiinţată în Bruxelles, Belgia, în 1989, are sediul în Luxemburg şi este listată la Bursa din Londra.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/antreprenoriatul-o-experienta-extrema-10874344
10874344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.