ANRE prelungeşte termenul pentru semnarea contractelor de energie pe piaţa concurenţială

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 ianuarie 2021 99 afişări

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a lansat luni un proiect prin care se prevede prelungirea până la 31 martie a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a ernegiei pe piaţa concuremţială.

Conform ANRE, decizia a fost luată ca urmare a necesităţii asigurării unei mai bune informări şi pentru ca procesul „să se desfăşoare în beneficiul conusmatorului final”.

Astfel, potrivit proiectului, clienţii casnici vor putea încheia contracte de furnizare până la 31 martie.

„Având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieţei de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienţilor casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanţă, precum şi asigurarea condiţiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condiţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 şi pentru ca procesul să se desfăşoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienţii casnici să beneficieze de preţul din oferta concurenţială”, a anunţat ANRE.

„ANRE supune consultării publice Proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 171/2020 pentru aprobarea condiţiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanţă. Prin prezentul Proiect de Ordin se oferă clienţilor casnici posibilitatea de a alege oferta de furnizare aplicabilă de la data de 1 ianuarie 2021 până la data de 31 martie 2021”, se arată pe site-ul ANRE.

Ministrul Energiei anunţa la sfârşitul lunii decembrie că perioada în care populaţia poate alege un contract de energie electrică pe piaţa concurenţială ar putea fi prelungită.

„Noi ca minister vom mai aştepta până în jurul datei de 15 ianuarie să vedem exact cum funcţionează, după care, dacă este cazul, chiar vom interveni legislativ, în aşa fel încât să ajutăm oamenii să găsească cele mai ieftine şi cele mai bune soluţii pentru preţul energiei electrice şi nu să fie trecuţi automat într-o piaţă scumpă a serviciului universal, lăsaţi acolo până vor alege, ci din contră, aş prefera ca oamenii să fie trecuţi direct în piaţa concurenţială, care este mai ieftină şi ulterior dacă nu se înţeleg cu furnizorii, dacă nu se întâmplă anumite lucruri, să fie în piaţa serviciului universal", spunea Virgil Popescu, la RFI.â

Piaţa de energie electrică a fost liberalizată de la 1 ianuarie 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anre,
prelungire,
contracte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.