ANPC a dispus interzicerea utilizării echipamentelor din 89 de locuri de joacă din Sectorul 1

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 octombrie 2023 43 afişări

Comisarii ANPC au dispus măsura de oprire temporară a prestării servicilor şi interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficienţelor, în 89 de locuri de joacă administrate de ADP Sector 1.

ANPC a dispus interzicerea utilizării echipamentelor din 89 de locuri de joacă din Sectorul 1

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o acţiune de control care a vizat modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor în locurile de joacă aflate în grija Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1.

Potrivit ANPC, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 12.000 lei.

„Totodată, pentru toate cele 89 locuri de joacă administrate de ADP sect. 1 şi date în exploatare în perioada 2019 -2020, a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării servicilor şi interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficienţelor”, se arată în comunicatul ANPC.

Printre abaterile constatate se regăsesc lipsa autorizării PSI, lipsa avizului de amplasare, lipsa analizei de risc în exploatare pentru toate echipamentele din spaţiile de joacă administrate de ADP sector.1, lipsa unui contract de mentenanţă pentru echipamente, lipsa afişării regulamentului de funcţionare, lipsa avertizărilor faţă de potenţialele pericole, aşa cum ar fi trebuit să fie identificate în cadrul analizei de risc, utilizarea, în cadrul spaţiilor de joacă, a unor echipamente deteriorate: cu vopseaua exfoliată, cu şezuturile leagănelor rupte, în zona de prindere, cu plasa de escaladare desprinsă, existând risc de accidentare, cu trepte slăbite, figurine pe arc instabile din cauza unor şuruburi insuficient înfiletate.

De asemenea, inspectorii au mai constatat lipsa protecţiei pentru anumite echipamente de căţărare, lipsa protecţiei pentru şuruburi de fixare, folosirea unor tobogane din plastic crăpate, a unor balansoare instabile, a unor echipamente cu susţinere din bare de lemn putrezit, folosirea unui covor de tartan cu denivelări sau chiar rupt, cu spaţii lipsă în anumite zone, degradat, cu spatii între placi existând risc de accidentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri de joacă,
sectorul 1,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.