ANM: Norul de fum din zona Cernobîl se va deplasa spre sudul şi estul Ucrainei şi apoi spre Rusia

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 martie 2022 23 afişări

Norul de fum din zona Cernobîl, rezultat în urma incendiilor de pădure din regiune, se va deplasa spre sudul şi estul Ucrainei şi apoi spre Rusia, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANM: Norul de fum din zona Cernobîl se va deplasa spre sudul şi estul Ucrainei şi apoi spre Rusia

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropiere zonei Cernobîl.

ANM anunţă că valorile de radioactivitate se menţin în limite normale în Europa, inclusiv în Ucraina, conform Centrului de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene.

„Astfel, ca urmare a evaluărilor specialiştilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat”, transmite ANM.

Potrivit specialiştilor, simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, în perioada 28 – 30 martie 2022 estimează că direcţia predominantă a vântului va fi dinspre vest – sud-vest către est – nord-est, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către sudul, apoi către estul Ucrainei şi ulterior spre Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nor de fum,
cernobîl,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.