Anisie: Până la 7 septembrie, m-aş hazarda să spun care e scenariul

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 septembrie 2020 41 afişări

Anisie: Până la 7 septembrie, m-aş hazarda să spun care e scenariul

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declară că până pe 7 septembrie s-ar hazarda să spună care e scenariul legat de deschiderea şcolilor. Declaraţiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, au venit după propunerile primite la Guvern. 

Întrebată sâmbătă, la B1 TV, dacă pentru 14 septembrie există mai multe şanse pentru învăţământul online sau pentru cel cu prezenţă fizică, Monica Anisie a răspuns: „Până la 7 septembrie, m-aş hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situaţia epidemiologică de la o localitate la alta”.

În ce priveşte declaraţiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, iar primele două săptămâni să înveţe online, ministrul Educaţiei a spus că propunerea a venit din propunerile pe care le-a primit la Minister şi la Guvern.

„Trebuie să fim sincer: sunt părinţi care cred că trebuie să amânăm începerea anului şcolar. Noi am făcut un anunţ. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii. Acolo e prevăzut şi un calendar. Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situaţia epidemiologică. În funcţie de aceasta, dar şi de specificul şcolii, consiliile de administraţie din şcoli fac o propunere către Inspectoratele şcolare, iar în comitetele pentru situaţii de urgenţă se decide, în funcţie de scenarii. Unde situaţia e gravă, se poate face în sistem online”, a declarat Anisie.

Ministrul a afirmat că trebuie analizată situaţia epidemiologică, în aşa fel încât copiii să nu fie expuşi: „Trebuie să privim şi specificul şcolii: are spaţiile necesare pentru disanţarea fizică de un metru? Are separatoare, dacă nu există posibiliatea distanţării? Are dezinfectant, măşti, resurse?”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anisie,
şcoală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.