Anglia: 60% dintre bolnavii COVID internaţi în spitale sunt vaccinaţi. Explicaţiile lui Gheorghiţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 iulie 2021 149 afişări

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, oferă explicaţii pentru informaţiile vehiculate recent, potrivit cărora 60% dintre bolnavii de COVID internaţi în spitalele britanice sunt vaccinaţi.

Anglia: 60% dintre bolnavii COVID internaţi în spitale sunt vaccinaţi. Explicaţiile lui Gheorghiţă

Potrivit mediculului Valeriu Gheorghiţă, pe măsură ce nivelul persoanelor vaccinate creşte, respectiv dacă ar fi 100% persoane vaccinate, este „evident că parte din cazurile diagnosticate cu Sars Cov 2 şi care ajung în spital va fi din rândul celor vaccinaţi”.

În Marea Britanie, spune medicul, între 80 şi 95% din persoanele de peste 50 de ani au fost deja vaccinate cu schema completă.

„Dacă avem un focar de infecţie format din 100 de persoane, din care 80 sunt vaccinate cu schema completă şi 20 nevaccinate şi 8 persoane din cele 80 vaccinate ajung la spital, respectiv 8 din cele 20 nevaccinate ajung la spital, vom ajunge la concluzia că 50% din persoanele spitalizate sunt persoane vaccinate cu schema completă. Dar dacă raportăm aceste cazuri la populaţia expusă din rândul celor vaccinaţi complet, vorbim de 10% spitalizaţi dintre cei vaccinaţi, spre deosebire de 40% persoane spitalizate din rândul celor nevaccinate”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Astfel, datele publice existente din Marea Britanie arată că vaccinarea cu schema completă oferă o protecţie de peste 90% faţă de riscul de spitalizare, inclusiv pentru varianta Delta.

„Amplitudinea acestui val 4 este la două treimi din valul precedent. (...) Dacă ne uităm la spitalizare şi decese, doar 10% din cazurile confirmate sunt spitalizate comparativ cu ce s-a întâmplat în valul precedent. Rata de mortalitate este de doar 3,3%, practic vedem o reducere a mortalităţii de 30 de ori faţă de valul precedent”, a afirmat medicul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gheorghiţă,
marea britanie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.