Analiză: Când ar putea fi atins numărul maxim de cazuri de COVID-19 în România

Autor: Laura Buciu, Mediafax Postat la 20 octombrie 2020 498 afişări

Analiză: Când ar putea fi atins numărul maxim de cazuri de COVID-19 în România

Analizele epidemiologice internaţionale estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârşitul lunii noiembrie, când se aşteaptă o triplare a necesarului de paturi, spun, marţi, reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Reprezentanţii Prefecturii Suceava citează, într-un comunicat transmis marţi, analize epidemiologice internaţionale potrivit cărora se estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârşitul lunii noiembrie, când se aşteaptă o triplare a necesarului de paturi.

În acel moment este posibil să fie necesară o capacitate de cazare de aproximativ 900 de locuri, ambele spitale fiind depăşite.

„Printr-o decizie a DSP Suceava de a dedica 10% din fiecare unitate sanitară pentru patologia Covid, se obţine un număr suplimentar de 260 paturi, aspect ce a fost discutat cu managerii tuturor unităţilor medicale din judeţ în şedinţe ale CJSU anterioare”, spun reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Conform precizărilor reprezentanţilor Spitalului Judeţean Suceava, obţinerea unei capacităţi suficiente de cazare şi tratare a cazurilor Covid-19 presupune dedicarea unui număr mult mai mare de paturi în unele unităţi sanitare. În acelaşi timp, trebuie menţinută o capacitate de tratare a patologiei non-COVID la nivelul judeţului în unitatea cea mai performantă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava fiind principala unitate spitalicească din judeţ, cu o capacitate de cazare de 1200 locuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
caz,
cazuri,
maxim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.